Безплатна доставка за поръчки над 100 лв. за цяла България

С МИСЪЛ КЪМ ПРИРОДАТА

ПРИРОДАТА Е НАШИЯТ НАЙ-ВАЖЕН ИЗТОЧНИК

ЗАЩОТО ТРЯБВА ДА СЕ ГРИЖИМ. ВСЕКИ ДЕН.

Нашите продукти са създадени изцяло от естествени материали. От лакрицовия корен до какаовите зърна, кафето от Киени в Кения, ванилия от Мадагаскар, естествено чили от малка ферма в Дания и диви горски плодове, набрани на ръка.


Никога не забравяме връчката ни с природата и се стараем да поддържаме един устойчив бизнес модел, който и да подпомага планетата ни.

ГЛОБАЛНИТЕ ЦЕЛИ НА ООН ЗА УСТОЙЧИВО РАЗВИТИЕ


През 2015, световните лидери гласуваха 17 международни Цели. Резултатът от тях ще направи Земята по-добро място за живеене до 2030 г. , като те се борят за равенство, борят се срещу бедността и слагат акцент на промените в климата. Водени от тези Цели ние всички - държави, правителства, бизнеси, граждани трябва да работим заедно, за да създадем едно по-добор общо бъдеще.

КАК МОЖЕМ ДА ПОМОГНЕМ?

В LAKRIDS BY BÜLOW сме фокусирани върху три от тези Цели, в които като производител на сладкарски изделия, можем да постигнем добри резултати.

Настоящата ни зависимост от изкопаеми горива е неустойчива и вредна за планетата, поради което трябва да променим начина, по който произвеждаме и консумираме енергия. Внедряването на нови енергийни решения възможно най-бързо е от съществено значение за противодействие на изменението на климата, една от най-големите заплахи за нашето собствено оцеляване.

ВИЖТЕ ПОВЕЧЕ

Нашата планета ни е предоставила изобилие от природни ресурси. Но ние не сме ги използвали отговорно и в момента консумираме далеч отвъд това, което нашата планета може да осигури. Трябва да се научим как да използваме и произвеждаме по устойчиви начини, които ще обърнат вредата, която сме нанесли на планетата.

ВИЖТЕ НАШИТЕ ИНИЦИАТИВИ

Глобалните цели могат да бъдат постигнати само ако работим заедно. Необходими са международни инвестиции и подкрепа, за да се гарантира иновативно технологично развитие, справедлива търговия и пазарен достъп, особено за развиващите се страни. За да изградим по-добър свят, трябва да бъдем подкрепящи, съпричастни, изобретателни, страстни и преди всичко да сътрудничим.

НАШИТЕ ПАРТНЬОРСТВА

нАШИТЕ ИНИЦИАТИВИ

ЗЕЛЕНА ЕНЕРГИЯ

От 2020 г. производство ни е на 100% зелена енергия. Въпреки че удвоихме производството си от 2016-та до 2020-та, успяхме да намалим емисиите CO2, свързани с производство с 98%.

ОПАКОВКИ

Ние непрекъснато работим върху намаляването на количеството опаковки и въздействието на използваните от нас материали. Ние намалихме емисиите на CO2 от опаковките с 40% от 2016 г. Най-голямото въздействие беше смяната на материалите за нашите буркани. Като първият производител на сладкарски изделия в света, нашите буркани са направени от 100% рециклирана и рециклируема пластмаса.

Научи повече

КОНСУМАЦИЯ НА ВОДА

Намалихме консумацията на вода на произведен килограм с 34% от 2016 г., чрез по-ефективно почистване и по-модерно оборудване.

ЗАМЪРСЯВАНЕ

Отпадъците не могат да бъдат избегнати напълно, но могат да бъдат намалени, използвани повторно и рециклирани. "По-малко, но по-добре" е нашият слогън. Като гурме производител в пазарна ниша, ние сме аналог на масовото производство и масовото потребление. Нашите продукти се купуват, за да им се наслаждавате и рядко отиват на вятъра. Намалихме отпадъците с 44% от 2016 г. Това беше постигнато чрез по-устойчиво качество, по-точно сортиране и по-ефективен производствен поток.

ПАРТНЬОРСТВА КЪМ ЦЕЛИТЕ

Целите могат да бъдат постигнати само ако работим заедно. Изборът на правилните партньори и установяването на близки отношения са от решаващо значение за нашето устойчиво развитие и бъдеще. Ние внимателно набавяме всички наши съставки само от най-добре подбраните доставчици, за да гарантираме най-високо качество и устойчива производствена верига. Освен това, ние използваме нашия обхват и сила като компания, за да подкрепяме избрани организации и проекти, които правят разлика по отношение на глобалните цели за устойчиво развитие.

ОПАКОВКИ

НОВИТЕ НИ КУТИИ СА РЕЦИКЛИРАНИ И РЕЦИКЛИРУЕМИ

Новите ни кутии са направени от 100% рециклирана пластмаса. Предстои да премахнем метала от уплътнението на опаковката. Капакът е изработен от необработена пластмаса, но ние работим усилено за намирането на по-устойчиво решение за тази част от опаковката. След като сте се насладили на своя лакриц и кутията е празна, ви насърчаваме да ни помогнете да защитим планетата- рециклирайте я.

"Нашите кутии имат история - като ги рециклирате им подарявате и бъдеще."

- Johan Bülow

подаръчни комплекти с цел

Непрекъснато усъвършенстваме опаковките си и въздействието им в природните процеси. Нашите подаръчни комплекти са направени от 70% рециклиран картон.

Често задавани въпроси

Имате въпроси? Ние имаме отговорите им

LAKRIDS BY BÜLOW 100% устойчив бранд ли е?
Не, все още не сме 100% устойчиви. Но непрекъснато работим върху подобряването и намаляването на нашето въздействие върху околната среда. Освен всичко друго, първата ни стъпка е да направим нашите кутии от 100% устойчива пластмаса и да използваме рециклиран картон за нашите кутии за подаръци.

От какъв материал са направени кутиите?
Нашата нова кутия е направена от 100% рециклирана пластмаса (R-PET) и предстои да премахнем метала в горната й част. Капакът е изработен от необработена пластмаса, но ние работим усилено за намирането на по-устойчиво решение за тази част от опаковката.

Какво значи "устойчив лукс"?
Устойчивият лукс означава, че се стремим да създадем луксозно, висококачествено продуктово изживяване, което отговаря на желанието на настоящите ни клиенти, без да компрометира способността на бъдещите поколения да задоволят собствените си нужди.

Как да рециклирам?
Празните кутии и подаръчни картони трябва да се изхвърлят в определените за тях места. Отстранете пластмасовата част на подаръчните кутии преди да рециклирате.